Uber driver online registration 2017 Malaysia

thumbnail
Uber driver online registration 2017 Malaysia. Mungkin anda pernah dengar tentang uber kan ataupun anda pernah naik khidmat kereta uber tetapi pernahkah anda terfikir untuk menjadi pemandu uber / uber driver seperti mereka? Income uber driver ni boleh tahan juga. Part time boleh mencecah rm2k sebulan kalau full time rm4k sebulan. Pendek kata anda tidak akan keputusan bekalan makanan kalau menjadi pemandu uber sama ada full time atau part time.


daftar pemandu uber online percuma 2017


Uber driver online registration 2017 Malaysia telah lama wujud sebenarnya. Nak daftar jadi pemandu uber ni senang sangat, 30 min boleh tahu status lulus ke tidak tetapi jangan lah daftar pemandu uber pada waktu cuti. Hq uber untuk semak permohonan pun cuti juga. Anda boleh daftar secara online pemandu uber ataupun anda boleh whatsapp saya ' uber ' 0192055657 untuk mendaftar. Kedua-dua cara adalah percuma kerana kos daftar telah ditanggung oleh uber.

Uber driver online registration 2017 Malaysia


Apa yang best sebagai pemandu uber ni?

1. Income setiap hari - jika anda ambil dan hantar orang yang menggunakan bayaran tunai, duit tu anda simpan untuk kegunaan anda sendiri. So, setiap hari anda dapat duit tunai. Ada juga bayaran guna kad kredit. Itu akan masuk akaun bank seminggu sekali. Uber akan ambil 25% setiap trip/jon yang anda buat.

Daftar Malaysia Uber

thumbnail
Ramai yang nak Daftar Malaysia Uber untuk tambah pendapatan. Iya memang jadi pemandu uber boleh tambah pendapatan yang boleh tahan jugak hasilnya. Saya dah cuba dan akui Daftar Malaysia Uber adalah satu langkah yang bijak. Terima kasih kepada uber Malaysia yang menerima permohonan pendaftaran saya sebagai pemandu uber.

Berapa boleh dapat sebagai pemandu uber? Banyak, mengikut kerajinan anda dan juga sedikit nasib baik. Ramai yang dah cuba dan masih mengekalkan kerja sebagai pemandu Uber walaupuan ada saingan daripada grab di Malaysia. Uber masih bernafas dan berbisa.

Cara daftar pemandu uber di Langkawi

thumbnail
Cara daftar pemandu uber di Langkawi. Ada satu lagi peluang untuk menjana duit bagi penduduk langkawi iaitu menjadi pemandu uber full time atau part time. Jadi pemandu takde lah susah sebab ini tempat anda dan anda telah tahu jalannya. Lagipun ramai pelancung di Langkawi. Ini merupakan peluang anda untuk menjadi pemandu uber di Langkawi.

Anda sudah tahu tentang uber service kan? Bagaimana konsep uber ni. Sama juga dengan Grab. Uber dan grab ni bersaing dalam industri pengangkutan ni. Tak tahulah nasib teksi macam mana. Tetapi kita kena berfikir posisif. Pemandu teksi juga boleh manjadi pemandu uber di Langkawi.

Kenapa Langkawi? Kerana ramai pelancong di sana. Tengok sajalah kereta sewa banyak sana kan. Macam tuh juga dengan driver uber ni. Jika anda ada kereta tahun min 2008, anda sudah boleh menjadi pemandu uber di Langkawi Malaysia. Nama Uber ni dah terkenal, jadi tak perlu nak promosi kereta uber ni. Pelancong ramai guna uber di Langkawi.

Cara daftar driver uber di Langkawi


Nak daftar pemandu uber di Langkawi senang sahaja. Anda boleh daftar sendiri. Panduan daftar pemandu uber di Langkawi ada di sini. Anda ikut je langkah demi langkah. Kalau tak yakin juga, boleh whatsapp ' uber ' ke 019 2055657 untuk daftar pemandu uber free di langkawi, serius percuma sahaja.

[+] Tekan sini utk whatsapp saya : daftar pemandu uber di Langkawi

Itu sahaja cara nak daftar, dalam masa sehari dah boleh approve, saya boleh tolong anda. Jika ada masalah nak daftar pemandu uber di Langkawi, boleh wasap saya juga.

Cara daftar pemandu / driver uber partner online percuma di Malaysia

thumbnail
Cara daftar pemandu / driver uber partner online percuma di Malaysia. Cara daftar uber driver ni mudah sahaja jika di banding dengan daftar sebagai pemandu grab di Malaysia ni. Untuk memudahkan lagi pendaftaran sebagai pemandu uber kepada anda, saya hendak berkongsi tentang uber driver online registration dengan menggunakan smartphone anda sahaja. Cukup mudah mendaftar sebagai uber driver / partner ni sebenarnya.

Seperti yang anda tahu, kerjaya sebagai pemandu uber menjanjikan pendapatan lumayan jika anda rajin mengambil rider untuk di hantar menggunaka uber service ni melalui uber driver app yang akan anda download nanti. Daftar percuma pemandu uber ni sangat sesuai jika anda lakukan sendiri menggunakan smartphone anda. Segala masalah sebagai pemandu uber anda boleh tulis kat ruang komen.

Cara daftar pemandu / driver uber partner online percuma di Malaysia


Untuk daftar sebagai pemandu / driver / partner uber secara online, pastikan anda telah mempunyai gambar-gambar yang jelas untuk dokumen-dokumen di bawah ( ambil gambar dengan smartphone anda) :

Gambar IC depan sahaja
Gambar lesen memandu depan sahaja
Gambar cover note insuran kereta ( tahun 2008 ke atas sahaja )
Gambar selfie anda

Setelah anda sediakan gambar-gambar dokumen untuk mendaftar sebagai pemandu uber seperti di atas, anda ikuti langkah demo langkah yang saya sediakan untuk memudahkan mendaftar sebagai driver uber dengan pantas.

Langkah 1
Klik link daftar pemandu uber di bawah:


Langkah 2
Keluar gambar seperti di bawah.

daftar pemandu uber

Langkah 3
Masukkan info anda yang diperlukan. Email gmail atau yahoo atau email lain pun boleh. Jangan lupa lokasi memandu yang anda hendak seperti Kuala Lumpur/Selangor, Melaka, Penang, Johor Bahru, Ipoh dan sebaginya. Klik ' submit '


uber partner online registration

Langkah 4
Jika keluar error seperti di bawah, bermakna anda telah mendaftar sebelum ini tetapi tak lengkap. Anda kena ubah email lain untuk teruskan pendaftaran pemandu uber.


uber partners

Langkah 5
Seterusnya, paparan seperti di bawah. Anda kena masukkan gambar dokumen yang saya telah bagitahu tadi iaitu gambar IC, lesen memandu dan cover note insuran ( ada info tentang kereta seperti model kereta, tahun di buat dan sebagainya ). caranya, anda kena klik tanda ' > ' seperti gambar di bawah.


daftar pemandu driver uber

Langkah 6
Tekan ' take photo ' dan cari gambar IC dalam smartphone anda.


daftar online driver uber

Langkah 7
Jika gambar IC berjaya diupload, tanda akan berubah seperti di bawah.



uber driver partners

Langkah 8
Pastikan anda upload 2 lagi gambar dookumen yang di perlukan dan tekan ' continue '


uber free online registration

Langkah 9
Tahniah, anda telah berjaya menghantar pendaftaran sebagai pemandu uber. Anda boleh tekan ' GO TO YOUR DASHBOARD ' untuk semak akaun Uber driver anda. Pada masa ini permohonan anda telah di hantar ke pejabat uber dan anda kena tunggu pihak uber untuk menyemak permohonan anda dan anda di beritahu melalui sms sama ada berjaya atau tidak.



cara jadi driver uber

Langkah 10
Jika anda tidak sabar nak tahu keputusan permohonan pemandu uber anda, anda boleh buka customer services Uber  dan chat dengan cs ( customer service ) supaya dia semak permohonan anda dengan segera. Bila buka http://t.uber.com/klchat anda tunggu sehingga kotak chat keluar untuk chat dengan customer service. Anda juga boleh call hotline uber 03-9212 2575 / 1800-81-8360 untuk menyemak permohonan anda.

Langkah 11
Jika permohonan anda sebagai pemandu uber telah berjaya, anda whatsapp saya ' uber aktif ' ke 019 205 5657 untuk saya masukkan ke Group Support Uber Malaysia.

Itulah langkah-langkah untuk mendaftar sebagai pemandu / driver uber secara online menggunakan smartphone anda. Jika anda mempunyai masalah, boleh tulis kat komen.


Cara daftar jadi uber driver di Malaysia

thumbnail
Cara daftar jadi driver uber di Malaysia. Menjadi driver uber adaah salah satu langkah yang bijak jika anda tidak mempunyai pekerjaan ataupun kerja sekarang berpendapatan kurang dari dua ribu sebulan. Sebagai driver uber, and aboleh menjana pendapatan sehingga rm1000/week dan rm4000/month. Banyak jugak tu kan jika anda tidak mempunyai pelajaran yang tinggi untuk menjawat jawatan tinggi.

Cara daftar jadi pemandu uber di Malaysia

Sebagai driver uber, apa kerja anda hanya pergi mengambil penumpang uber yang menggunakan uber service  dan menghantar ke lokasi yang diorang nak pergi, mudah je kan. Mungkin ada sedikit masalah GPS untuk cari lokasi tetapi itu hanyalah masalah kecil berbanding dengan suasana kerja di kilang dan opis.

Cara daftar jadi uber driver di Malaysia yang mudah boleh memberikan motivasi kepada anda untuk mencuba menjadi pemandu uber / uber driver. Anda boleh cuba daftar uber driver di Malaysia di sini.

Uber vs Grab

thumbnail
Uber vs grab? Biasa driver baru kalau nak daftar jadi uber driver atau grab driver akan keliru yang mana satu nak daftar sebagai pemandu kan. Sebenarnya anda boleh daftar dua-dua iaitu pemandu uber dan pemandu grab dalam masa yang sama. Uber dan grab adalah syarikat berasingan tetapi menggunakan konsep yang sama untuk mengambil penumpang iaitu melalui aplikasi uber dan uber driver app. Sebelum tu, adakah anda tahu apa itu Uber service?

Jika anda tertanya-tanya mana satu lagi bagus antara jadi pemandu uber atau pemandu grab? Tiada satu yang tepat. Kita kena jadi kelebihan masing-masing sebab cara mereka ada sedikit berlainan. Post ini akan saya kongsikan kelebihan pemandu uber berbanding dengan pemandu grab terutamanya mengenai penggunaan uber driver app.

Daftar sebagai pemandu uber online percuma

thumbnail
Daftar sebagai pemandu uber online percuma di Malaysia. Untuk menjadi pemandu uber, senang sahaja sebab pendaftaran adalah secara online dan percuma. Tak perlu bimbang anda akan di kenakan bayaran dan tiada kos tersembunyi. Uber mendapat income apabila driver uber mengambil rider di mana uber akan ambil 25% dari setiap tambang yang di kenakan. Anda kena baca apa itu uber service untuk tahu lebih lanjut.

uber driver registration


Daftar sebagai pemandu uber sangat mudah dan senang sahaja untuk diluluskan dengan syarat dokumen yang anda berikan adalah lengkap. Pendaftaran pemandu uber online boleh di lakukan melalui link yang saya berikan.

Klik je link uber tersebut dan anda ikuti langkah demo langkah yang diperlukan. Yang penting anda telah sediakan gambar dokumen iaitu ic, lesen, cover note insuran dan gambar muka anda ( selfie ). Itu sahaja dokumen yang di perlukan untuk mendaftar sebagai pemandu uber. Selain itu anda kena ada email di mana email ini nanti akan di gunakan untuk login ke uber driver app yang akan doawnload nanti.

Daftar sebagai pemandu uber online percuma


Bagaimana? dah cuba daftar sebagai pemandu uber atau uber driver. Sementara pendaftaran uber driver masih mudah, anda boleh terus daftar. Tak jalan pun tak apa, stanby dulu akaun uber driver tuh. Lain kali boleh guna setelah anda memerlukan.